RP-1

EBC Racing RP-1™ Carbon-Kevlar smjesa Prava ‘Race’ pločica

EBC Brakes Racing specijalne motorsport pločice RP-1 ™ ujedinjuju visoke performanse s neviđenom modulacijom i kontrolom, što rezultira jedinstveno razlikuje u odnosu na konkurenciju i omogućuje vozačima da izvuku i zadnju desetinu iz svake kočione zone.

EBC Racing smjesa RP-1 ™ ultra-performans pločica za stazu i utrke, napravljena za vozila visokih performansi i žestokom vožnjom po stazi.

RP-1™ pločice imaju srednju početnu snagu kočenja i vrlo stabilno trenja od 0.45 pri temperaturnom području do 750°C bez Fading-a – oslabljenje snage kočnica pri povećanju temperature.

100% novo razvijeni materijal daje sljedeće prednosti:

 • Vrlo stabilan koeficijent trenja od 0.45 do 750°
 • Koči i u hladnome stanju
 • Odlična smjesa daje vrhunski osjećaj kontrole i papučice.
 • Sve RP-1™ kočione pločice su termički obrađeni kako bi se eliminirao rizik od Fading-a novih kočnih pločica i s time postale prave „Plug and Play“ kočne pločice.
 • Prave natjecateljske Performanse pri najvišim temperaturama.
 • Stabilna snaga kočenja krug za krugom
 • Duži vijek trajanja pod natjecateljskim uvjetima
 • Noseća ploča od nehrđajućeg čelika smanjuje prijenos temperature na hidraulični sistem.
 • NRS ® sistem kuka sprječava odvajanje frikcionog materijala od noseće ploče
 • Za razliku od Semi-metalnih kočnih obloga, za EBC Racing RP-1 ™ koristi minimalni udio metala, što ga čini vrlo blagim prema disku, smanjenja vijeka trajanja.
 • Koči i u hladnome stanju za razliku od gotovo svih ostalih trkaćih pločica
 • Umjereno trošenje diska.
 • Iako koči i hladnome stanju NIJE R90 odobren za uporabu na cestama na europskim tržištima.

Međutim, za razliku od mnogih drugih trkačkih pločica, RP-1 ™ nudi dobro trenje u hladnom stanju, što znači da se može koristiti kao cestovne pločice za ne-europska tržišta na kojima homologacija Reg 90 nije obvezna.

RP-1 ™ se odlikuje odličnim vijekom trajanja i izuzetno niskim trošenjem diska. RP-1 ima progresivan osjećaj papučice s neusporedivom modulacijom. RP-1 ™ nema tvrdi osjećaj papučice ili visoku razinu buke koja je povezana s drugim trkačkim pločicama na tržištu.

Smjesa RP-1 ™ sastoji se od materijala aramidnih vlakana na bazi Carbona, koji je bez premca u pogledu kočionih performansi, osjećaja / kontroliranja papučice i trajnosti – i sve to uz minimalno habanje na diskova.

Za razliku od većine Semi-metalnih kočnih obloga drugih proizvođača, za EBC Racing RP-1 ™ koristimo minimalno metalnog udjela, što ga čini vrlo blagim prema disku, a da to ne utječe negativno na vijek trajanja kočione pločice.

EBC Racing RP1 pločice sa svojim Performansama također su u stanju pokriti područja natjecanja kao što su Touring- ili Nascar trke. RP-1 ™ nudi kočnice po cijeni koja je ponekad značajno niža od one naših glavnih konkurenata, od kojih su neka dva do tri puta skuplja.

Zbog visokog koeficijenta trenja, RP-1 ™ nije Reg 90 homologiran za uporabu na cestama unutar Europske Unije i zbog toga nije dozvoljena za uporabu u javnom prometu.

 

Koju smjesu odabrati RP-1™ ili RP-X™

EBC Racing želi istaknuti i naglasiti da ne postoji „bolje“ ili „gore“ između RP-1 ™ i RP-X ™. Obje pločice imaju različite karakteristike.

Kočione pločice RP-1 ™ ima nešto niži koeficijent trenja i karakteristiku progresivnog kočenja, što neki vozači preferiraju. Omogućuje vam „jači ” rad s papučicom, što može biti prednost kod vozila s tvornički jačim ‘Servom’ tj. pumpom kočnice.

Kočione pločice RP-X ™ razvijene su za vozače koji preferiraju žešču  kočnicu, s jasnim povratnim informacijama papučice i agresivnijim ‘zagrizom’. Kočione pločice RP-X ™ stoga su također vrlo dobar izbor za vozila s hidrauličkim sustavom kočnica koji u tvornici nije toliko snažan.

Razlika između RP-1™ i RP-X™ nije pitanje kvalitete, nego želje prema karakteristikama kočnice.

Za više informacija kliknite (link na stranicu usporedba RP

Lokacija

Mate Lovraka 1
10 410 Velika Gorica
Hrvatska

Radno vrijeme

Pon – Pet: 09 – 19h
Sub: 09 – 12h
Ned: zatvoreno

Društvene mreže


© 2020 MotorMania | Sva prava pridržana | Pravila korištenja